Elf Hells Angels opgepakt in België

De Belgische politie heeft vrijdag in een landelijke actie elf leden van de Hells Angels opgepakt in het kader van een misdaadonderzoek rond de motorclub. De agenten onderzochten onder meer het clubhuis van de Nomads in Obourg en veertien andere adressen, voornamelijk woningen van leden, in onder meer Bergen en Jabbeke.

De operatie begon op vrijdagochtend om vijf uur. Er waren ongeveer 200 politiemensen bij de actie betrokken, waarbij de federale politie en speciale eenheden de lokale politie ondersteunde.

De Belgische justitie heeft niet meer details over de operatie vrijgegeven. Wel wees het gerechter op dat de Hells Angels een internationale criminele organisatie zou zijn met een hiërarchische structuur. Volgens het gerecht zijn de chapters georganiseerd volgens een militaire structuur.

In februari 2011 vonden ook al eens grootschalige invallen bij de Hells Angels in België plaats. Toen werden zes clubhuizen en verschillende woningen binnengevallen vanwege een schietpartij in Aalbeke. Daarbij raakten drie leden van de rivaliserende motorclub Outlaws zwaargewond.

De politie vreest al maanden dat de zaak tussen de twee motorclubs in België escaleert. In 2011 werden bij Maasmechelen drie Outlaws doodgeschoten. Een van de verdachten werd in september vrijgelaten.

Lees ook:

De opmars van de bikers in België

Hells Angels vs Outlaws: territoriumstrijd

Rivaliteit HA’s en Outlaws in België

‘Vermoorde Outlaw was vriend Hell’s Angel’

Hells Angels massaal bij rechtbank