Elf jaar cel voor doodslag in Esch

De rechtbank in Den Bosch heeft een 28-jarige man uit Syrië veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar voor doodslag. Hij heeft in 2014 in Esch een andere Syriër om het leven gebracht, vervoerde het lichaam naar een bos en stak het daar in brand. 

Geheime relatie

De verdachte had een geheime relatie met de vrouw van het slachtoffer. Hij ging in de nacht van 16 op 17 november 2014 naar zijn woning van de man in Esch. Hij wilde naar eigen zeggen met de man gaan praten. Hij ging het huis binnen via een keukenraam. Toen de mannen elkaar zagen, ontstond er al snel een worsteling waarbij het slachtoffer op zijn buik terechtkwam. De verdachte ging op zijn rug zitten en legde een arm om de nek van de man om hem tegen de grond te houden. Als gevolg van dit geweld is het slachtoffer overleden.

Geen moord

De verdachte heeft het lichaam van het slachtoffer vervolgens met een stuk touw bij elkaar gebonden en in een fietskar gelegd. Hij fietste naar een bos in Boxtel en stak het lichaam in brand. De volgende ochtend werd het slachtoffer door een passant gevonden. De man kon pas worden geïdentificeerd nadat een week na de vondst twee reconstructiefoto’s werden verspreid in de media en de buurman van het slachtoffer hem herkende. De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijs is dat er sprake was van voorbedachte raad en sprak de man vrij van moord.

Voorgelogen

Het slachtoffer was nog niet lang voor het incident zijn thuisland ontvlucht vanwege het dreigende gevaar daar en laat onder meer drie jonge kinderen na. De verdachte heeft de kinderen van de man, andere nabestaanden en zijn omgeving voorgelogen tijdens de periode dat het slachtoffer werd vermist. Hij liet hen in de waan dat de man nog in leven was.

Zie het vonnis.

Bekentenis om brandend lijk in bos