Moeder Els C. bang voor zelfmoord dochter

De moeder van Els Clottemans is bang dat haar dochter zelfmoord zou kunnen plegen in de gevangenis. Het beroep bij het Hof van Cassatie in haar zaak is dinsdag verworpen. Clottemans is vorig jaar veroordeeld voor de zogenoemde parachutemoord door de rechtbank van Tongeren. Ze maakte in 2006 de parachute van een liefdesrivale onklaar woordoor deze te peltter stortte. Volgens Martine de Kegel (53) bleef Els Clottemans na haar veroordeling op 21 oktober vorig jaar zeven maanden lang hopen op haar voorlopige vrijlating. ‘We hadden zelfs al mooie plannen gemaakt om deze zomer samen op vakantie naar Frankrijk te gaan.’

 

De Kegel zegt dat Clottemans het nu niet meer ziet zitten. ‘Ze zou ertoe in staat zijn’, zegt ze, sprekend over zelfmoordplannen.

Clottemans is tot 30 jaar cel veroordeeld voor de moord op haar liefdesrivale Els Van Doren. Ze zou na 8,5 jaar vrij kunnen komen.

De Kegel zocht haar op in de gevangenis van Gent: ‘Ze is één hoopje ellende. Ze zei dat ze echt niet meer ziet zitten. Ze begrijpt niet dat ze vastzit voor iets dat ze niet gedaan heeft.’

Clottemans krijgt wel elke dag bezoek van mensen die haar steunen. De Kegel gaat twee keer per week naar haar toe.

De advocaten van Els Clottemans gaan waarschijnlijk in beroep bij het Europees Hof van de Rechten van de Mens in Straatsburg omdat Clottemans in het begin van het onderzoek tijdens haar verhoren geen bijstand kreeg van een advocaat.

Het Laatste Nieuws.