Holleeder-pic: de winnaar is…

De vraag was wie de eerste beelden van Willem Holleeder op de scooter in Amsterdam zou maken. En het is geworden: Ferry de Kok. De Kok is als voormalige boezemvriend van John Mieremet geen onbekende in het milieu. Dat kwam hem in dit geval van pas in zijn nieuwe baan als zelfstandig papparazzo. 

Zowel de video – Holleeder op de scooter – als de foto’s zijn gemaakt in Amsterdam. De Kok vertelt dat hij Holleeder op de scooter heeft gemaakt, ‘ook zonder helm’, in Amsterdam.

 

Verder heeft hij gebruik gemaakt van een klassieke achtervolgingsmethode en uiteindelijk in de Jordaan foto’s gemaakt van Holleeder.

‘Moet dat?’, vroeg Willem, aldus Ferry.

‘Ja’, zei Ferry.

‘Nou je bent de eerste’, zei Willem.

De foto’s verschijnen waarschijnlijk deze week in de Privé en De Telegraaf. Er staan ook beelden op zijn website ishootpeople.nl, overigens geen onaardige naam, voor een website van de gewezen ijshockey-keeper en kameraad van Mink Kok.

De Kok is in onderhandeling met een tv-zender, voor de video.

Overigens meldde het ANP gisteren uit de rechtbankbunker in Osdorp dat Betty WInd, officier van justitie in het Passage-proces, heeft gezegd dat Holleeder nog steeds aan de beurt kan komen voor berechting in verband met liquidaties. Als het zover is dan hoort meneer Holleeder het wel, aldus Wind.