Engeland: truck met 5 miljoen aan Apple-apparaten gestolen

In Engeland zoekt de politie naar een groep mannen die op 10 november voor 5 miljoen pond (bijna 5,6 miljoen euro) aan Apple-producten zou hebben geroofd. Volgens The Guardian zegt de politie dat de rovers de vrachtwagen op een oprit van snelweg M1 in Northamptonshire te pakken namen.

Eigen voertuig

De chauffeur en een bewaker werden vastgebonden en een rover nam het stuur over terwijl de andere daders met een eigen voertuig op korte afstand reden. Op een lokatie verderop werden alle 48 pallets met Apple-producten op een derde voertuig overgeladen. De twee gijzelaars werden daar achtergelaten.

Een politiewoordvoerder zei dat de gestolen zending iPhone 11’s, Apple Watches, een verscheidenheid aan iPads en oplaadapparaten omvatte.

Crick

Het incident gebeurde vorige week dinsdag tussen 19.45 en 20.00 plaatselijke tijd langs de snelweg tussen Northampton en Rugby. De dieven reden de vrachtwagen met de vastgebonden inzittenden oostwaarts naar het dorp Crick, ongeveer een halve mijl verderop, zei de politie. Daarna ging het naar het noorden over de grens met Leicestershire en lieten ze het tweede voertuig achter in de stad Lutterworth.

In de Verenigde Staten heeft volgens de BBC Apple na een plundering deze zomer laten weten dat gestolen iPhones op afstand zouden kunnen worden getraceerd en onklaar gemaakt.