Engelse seriemoordenaar schuldig (VIDEO)

De 41-jarige Stephen Port (foto) is door een jury in Londen schuldig bevonden aan het vermoorden van vier jonge mannen. Hij bracht hen om het leven door het toedienen van grote hoeveelheden GHB. Ook is Port schuldig aan de verkrachting van nog eens drie andere mannen. 

Port maakte afspraken met  de jonge mannen via Grindr, een datingsite voor homoseksuelen. Vervolgens nam hij ze mee naar zijn flat in Barking, in het oosten van Londen, waar hij seks met ze had en de fatale doses GHB toediende.

Kerkhof

De dodelijke slachtoffers werden in een periode van vijftien maanden gevonden, allen in de buurt van de woning van Port. Het eerste slachtoffer was de 23-jarige Anthony Walgate, die aan de mode-academie van Middlesex studeerde. Hij werd op 19 juni 2014 gevonden. Een maand later vond een voorbijganger, die zijn hond uitliet in de buurt van het kerkhof van de Sint Margarets kerk, het levenloze lichaam van de 22-jarige Gabriel Kovari (rechts op foto). Weer een maand later vond dezelfde voorbijganger op nagenoeg dezelfde plek het derde slachtoffer: de 21-jarige Daniel Whitworth (links op foto) uit Kent. De 25-jarige Jack Taylor (midden) was het laatste slachtoffer; deze heftruck chauffeur werd 14 september 2015 gevonden, een paar honderd meter van hetzelfde kerkhof.

Tijdens de rechtszaak bleek dat Port een obsessie had voor jonge volgzame mannen. Hij zocht op internet veelvuldig naar pornografie waarin jonge mannen werden verkracht door oudere mannen.

Op verschillende bewakingscamera’s is te zien hoe Port met nietsvermoedend slachtoffer Jack Taylor naar zijn flat in Barking loopt.

Nu de jury Port schuldig heeft bevonden zal de rechter vrijdag de strafmaat bepalen. De rechter waarschuwde Port dat dit wel eens levenslang zou kunnen worden.
Eerder bericht hier.