Grote cokevondst in ‘paardenhoofd’ Nieuw-Zeeland

De politie Nieuw-Zeeland heeft een grote vondst cocaïne gedaan in een sculptuur van een paardenhoofd. Daarin waren 35 pakjes coke verstopt, die elk een kilo wogen. De drugs zouden een waarde hebben van zo’n 7 miljoen euro.

Het gaat om de grootste onderschepping in Nieuw-Zeeland ooit, meldt The Guardian. De vondst werd al in mei gedaan, maar is nu pas bekend gemaakt.

Opvallend

Het paardenhoofd was afkomstig uit Mexico, en de douane vond het zo’n opvallende verschijning dat het beter werd onderzocht. Toen zijn de drugs gevonden.

Er wordt zelden drugs onderschept omdat het land vrij ver van de traditionele drugsmarkten af ligt, en er strenge grenscontroles zijn.

Levenslang

De politie stelt dat de grote vondst aantoont dat er wel vraag naar cocaïne is in Nieuw-Zeeland. Ook wordt de mogelijkheid opengehouden dat het transport later weer naar een ander land zou worden doorgestuurd.

Het drugstransport zou zijn opgezet door een internationaal fungerend netwerk. Er zijn drie personen opgepakt, twee Mexicanen en een Amerikaan. Nieuw-Zeeland heeft een maximumstraf van levenslang op het importeren van cocaïne.