Enorme stekkerij in Goes gevonden

De politie heeft afgelopen woensdag een wietstekkerij aan de Scotwegg in Goes opgerold. In totaal stonden er 555 stekplanten en meer dan 5.000 stekjes. De stekkerij werd opgerold na een Belgisch onderzoek, waarbij vijf personen werden opgepakt, en meerdere kwekerijen werden ontmanteld. Die kwekerijen zouden uit de entourage van de Hells Angels komen.

De Nederlandse politie viel de loods in Goes woensdagochtend rond 11 uur binnen. Dat meldt de politie zondagavond. In meerdere ruimten waren ‘zeer professionele kwekerijen’ ingericht. De stroom werd afgetapt. De loods is leeggehaald, en de zaak wordt verder afgedaan in de Belgische justitie.

Onderzoek rond Hells Angels

Een dag daarvoor werd in het Belgische Leisele een wietkwekerij ontmanteld. Dat gebeurde in een onderzoek naar drugs ‘in de entourage van de Hells Angels’, meldt de politie de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Verder wil de Belgische politie weinig kwijt over het onderzoek.

De kwekerij was gevestigd in een hangar van een transportbedrijf, dat het gebouw verhuurde. Er zouden een paar honderd planten in de hangar hebben gestaan.