Enschede eist vertrek Satudarah

Satudarah moet uit Enschede vertrekken. Dat eist de gemeente in een brief aan de advocaat van de motorclub. Het pand ligt volgens de gemeente op een bedrijventerrein. Daarom mag het niet als clubhuis worden gebruikt.

Daarnaast wordt volgens de gemeente de horecawet overtreden, is het pand zonder vergunning verbouwd en voldoet het clubhuis niet aan de veiligheidseisen.

De gemeente zegt dat de brief niks te maken heeft met  de criminele activiteiten waarmee de club wordt geassocieerd. Dat is een zaak voor politie en justitie, zegt een woordvoerder. Als de club weigert te vertrekken, zal de gemeente Satudarah dwingen om te gaan. De club kan dan per dag een boete worden opgelegd.

De gemeente zei eerder al van het clubhuis af te willen. Ze wil het bestemmingsplan niet aanpassen om het clubhuis te legaliseren. De motorclub heeft toen een eigen zienswijze ingediend, maar dat heeft de gemeente niet op andere gedachten gebracht.

Satudarah heeft zes weken om bezwaar in te dienen. In april waren zo’n 35 leden van de club al bij een gemeenteraadsvergadering in Enschede die ging over het verplaatsen van het clubhuis.

{youtube}w4Dn3GQDrCw{/youtube}