Er wordt gegraven in onderzoek Maddie McCann

Politie-eenheiden uit Portugal en Groot-Brittannië zijn in Portugal aan het graven in het onderzoek naar Madeilene McCann. Het is niet duidelijk of er naar een lichaam wordt gezocht, mogelijk worden er alleen grondmonsters genomen. Er is al enkele dagen een zoektocht bezig op een terrein vlakbij het vakantiepark waar het Engelse meisje in 2007 verdween. Er zou nu ook apparatuur worden ingezet waarmee de grond tot enkele meters diepte kan worden gescand. Mogelijk worden later graafmachines ingezet.

De afgelopen dagen werd het terrein met onder meer met speurhonden afgezocht. Er zoudennog twee plaatsen zijn aangewezen waarop gegraven gaat worden. Dinsdagochtend werd een klein gebied met linten afgezet. Volgens de BBC gaat het om een specifieke plaats die minitieus wordt afgezocht.

Journalisten en fotograven zagen sommige politieagenten met scheppen op het kleine stukje grond dat is afgezet met linten. De BBC meldt dat er niet diep wordt gegraven en dat er voornamelijk monsters van de grond worden genomen. Sky News meldt dat er apparatuur wordt ingezet waarmee enkele meters in de grond kan worden 'gekeken'. Er zou voornamelijk op plaatsen worden gezocht die er uitzien alsof ze zijn omgewoeld.

Het is niet duidelijk op basis van welke informatie de politie de zoektocht is begonnen. De politie wil daar niets over kwijt. Wel is bekend gemaakt dat de zoektocht uiterlijk vrijdag wordt afgerond. Portugese media melden dat er later ook met machines gegraven zal gaan worden. De zoektocht zou een Brits initiatief zijn, schrijft de Portugese krant Correio da Manha. De Portugese politie zegt ervan uit te gaan dat er niks gevonden gaat worden, maar werkt wel mee aan het onderzoek.

In oktober werd er in Opsporing Verzocht en het BBC-programma Crimewatch aandacht besteed aan de zaak van het verdwenen meisje. Toen werden er twee compositietekeningen getoond van een man die mogelijk bij de verdwijning betrokken was.

Bekijk hieronder beelden van de zoektocht met commentaar van een BBC-journalist:

{youtube}R8idlld37x0{/youtube}

Lees ook:

Britse politie pakt onderzoek 'Maddie' weer op

20 nieuwe verdachten voor verdwijning 'Maddie'

NL'ers in Maddie-zaak?

Nieuwe verdachten in Maddie-zaak