Ernest Louwes wordt advocaat

Ernest Louwes, die in de Deventer moordzaak is veroordeeld tot twaalf jaar cel, wil zich laten registreren als advocaat. Dat meldt De Telegraaf zaterdag. Hij heeft een verzoek tot inschrijving ingediend bij de rechtbank in Den Haag.

Louwes kreeg in 1999 een twaalfjarige gevangenisstraf opgelegd omdat hij Jacqueline Wittenberg zou hebben omgebracht. Hij was haar fiscaal-juridisch adviseur. Louwes heeft altijd ontkend dat hij de moord heeft gepleegd. Hij kreeg steun van onder andere Maurice de Hond, die denkt aan een juridische dwaling.

Ook werd Louwes gesteund door Jan de L., voor wiens bedrijf Louwes mogelijk als advocaat gaat werken. De L. werd in 2010 opgepakt voor het doodsteken van zijn echtgenote en veroordeeld tot acht jaar cel en tbs. Het bedrijf wordt gerund door de vader van De L..

Louwes wilde zich al eerder inschrijven als advocaat bij de rechtbank in Zwolle. Dat ging niet door omdat hij geen verklaring van goed gedrag kreeg vanwege zijn veroordeling. In oktober zou hij wel een verklaring hebben gekregen.

Lees ook:

Herzieningsverzoek Louwes in maart

Op naar de volgende rechterlijke dwaling

‘Louwes had geldig alibi’