Escobar-museum moet deuren sluiten

In de Colombiaanse stad Medellín heeft de politie het Pablo Escobar-museum gesloten. Het museum heeft volgens de gemeente niet de vereiste vergunning om een toeristische attractie uit te baten.

Broer

Het kleine museum dat is gewijd aan het leven van drugshandelaar Pablo Escobar is eigendom van diens broer. Escobar was in de jaren tachtig en negentig de leider van het zogenoemde Medellíin-kartel dat op zeker moment bijna het monopolie had op de cocaïnehandel in de wereld. In het museum staan onder meer auto’s en motorfietsen die Escobar bezat. Hij werd in 1993 doodgeschoten na zoektocht en een achtervolging door politie.

Op het moment van de inval waren er zeven buitenlandse toeristen aanwezig.

Geërgerd

De burgemeester van Medellín heeft zich vaker openlijk geërgerd aan wat hij noemt de verheerlijking van drugscriminelen. Een gemeenteambtenaar noemde Escobar ‘één van de meest trieste bandieten die de meeste schade hebben toegebracht aan deze stad.’

Elders in de stad zijn andere populaire toeristen-stops over Escobar, zoals zijn graf en een luxueuze woning die hij aanhield in de stad.