Europees record heroïne in Venlo

Bij een controle van twee Turkse vrachtwagens in Venlo is door de douane ruim 1200 kilo heroïne gevonden. De zending was verstopt in blikken tomatenpuree. Twee Turkse chauffeurs van 25 en 26 jaar zijn aangehouden. De politie stelt dat de drugs zijn gevonden door een speurhond die donderdag aansloeg tijdens een controle op de vracht. De zending heeft in Nederland een versneden waarde van zeker 35 miljoen euro. De vangst is een Europees record.

In de vrachtwagens zaten ruim 1700 kartonnen dozen met ieder twaalf blikken tomatenpuree. Verspreid over de blikken vond de douane de heroïne.

De vangst heeft een gigantische omvang er wordt vrijwel nooit een grotere zending van heroïne dan van 200 kilo onderschept. Het gaat om een Europees record. De grootste vangst in Europa was 1071 kilo in Turkije. De grootste lading in Nederland was 500 kilo.

Een kilo heroïne doet nu 23.000 in Nederland maar in Engeland zeker 40.000 per kilo. Rekening houdend met versnijden is de zending in Nederland minimaal 34 miljoen euro waard en in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 60 miljoen euro.