Everink en journalist als getuige?

De advocaat van Badr Hari wil naar aanleiding van het zaterdag uitgelekte rapport van de Rijksrecherche zowel slachtoffer Koen Everink als KRO-journalist Dirk Bayens ter zitting voor de rechtbank laten horen over het lekken van het strafdossier tegen Hari. Volgens de Rijksrecherche heeft Koen Everink zelf het dossier aan de KRO verstrekt en niet de politie of het Openbaar Ministerie.

Tegenstrijdigheden

Everink werd ernstig mishandeld tijdens Sensation White in een skybox waar Badr Hari aanwezig was. De rechtbank in Amsterdam moet volgend jaar beoordelen of Badr Hari (mede) verantwoordelijk is voor de mishandeling. Advocaat Bénédicte Ficq: 'Ik wil veel meer weten dan wat er zaterdag in De Telegraaf stond. Er lijken tegenstrijdigheden te zijn in wat Everink heeft gezegd, die wil ik onderzoeken.'

Vertraging

De journalist gebruikte de stukken voor een uitzending van het tv-programma Brandpunt Reporter. Daardoor liep in oktober het proces tegen Badr Hari en een medeverdachte vertraging door op, omdat de Rijksrecherche uitvoerig onderzoek deed naar het lekken van het dossier, nadat advocaat Ficq aangifte had gedaan. Zij wilde uitgezocht hebben of het lek bij politie of justitie zat.