Everink getuigt niet op Badr-zitting (UPDATE)

Koen Everink trekt zich om gezondheidsredenen terug als getuige in de zaak tegen Badr Hari en Ferhat Y. De advocaat van het slachtoffer heeft aan het Openbaar Ministerie laten weten dat zijn cliënt om gezondheidsredenen niet in staat is op te treden ter zitting. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam aan Brandpunt Reporter bevestigd.

Donderdag

Volgens het OM is aan de aan de Amsterdamse rechtbank en aan de verdediging van Badr Hari medegedeeld dat Everink niet gehoord zal worden in de rechtbank. Everink zou als getuige gehoord worden tijdens de komende rechtszaak tegen Hari en Ferhat Y., die verdacht worden van poging tot doodslag op Everink. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak begint donderdag. Het Openbaar Ministerie benadrukt dat de afgelegde verklaringen van Everink wel gewoon als bewijs in het dossier aanwezig blijven. 

Gezondheidstoestand

'Gelet op de gezondheidstoestand van dhr. Everink heeft het Openbaar Ministerie besloten deze oproeping van getuige in te trekken', schrijft het Openbaar Ministerie in een brief op 4 oktober.

Verdachten Badr Hari en Ferhat Y. staan aanstaande donderdag voor de rechter wegens poging tot doodslag op Koen Everink. De reisondernemer werd in 2012 tijdens dance event Sensation White zwaar mishandeld.

Hari wordt naast de mishandeling van Koen Everink nog van zeven andere strafbare feiten verdacht, waaronder geweldsincidenten in discotheken en een opzettelijke aanrijding. Brandpunt Reporter zond op 26 september de documentaire Skybox 233 uit.

Alle berichten over de zaak.