Evert Sijahailatua zou in België zitten

Op verzoek van Nederland kijken de Belgische autoriteiten uit naar Evert Sijahailatua. Volgens de politie – in het tv-programma Opsporing Verzocht – zou de voortvluchtige Sijahailatua afwisselend in Nederland en in België verblijven. Sijahailatua wordt ervan verdacht tot het groepje mannen te behoren die de mislukte moordaanslag op Marlon Dalfour pleegden in augustus 2009. In Opsporing Verzocht vroeg de politie ook om tips over de moord op Onno Kuut die op 25 maart 2009 gevonden is in de duinen bij Hoek van Holland. 

De politie liet weten dat het een grote vraag is waarom Kuut om het leven is gebracht. Kuut had een grote tattoo op zijn rug die de verdachten van de moord op Dalfour ook op de rug zouden hebben. Vermoedelijk had kuut op 4 februari 2009 een afspraak met een goede bekende van hem: Yassin Chakor. Maar Chakor is op die dag samen met Boneka Belserang doodgeschoten bij het pannenkoekenhuis langs de A4 ter hoogte van Leiderdorp.

De politie vraagt of deze moord misschien iets te maken heeft met Kuuts dood? Dat is een intrigerende vraag omdat de tattoo-verdachten ook in verband worden gebracht met de liquidatie van Belserang en Chakor. De politie zegt nu dat Kuut ‘vermoedelijk’ de hand heeft gehad in de moord op Belserang en Chakor.

Kuut is voor het laatst gezien op 16 maart 2009 in Tiel bij de McDonald’s langs de A15 met een oude vriend. Vanuit Tiel is Kuut vertrokken in een zwarte Opel Astra Station Wagon. Negen dagen later werd hij dood aangetroffen in het duingebied van Hoek van Holland. Hij heeft ook een aantal nachten doorgebracht op camping ’t Kalverland in Eck en Wiel. Verder heeft hij een tijdje doorgebracht bij de vriendin van zijn schoolvriend in Beuningen. De politie is ook op zoek naar een Xbox waar Kuut altijd fanatiek op speelde.


Bekijk de video in andere formaten.

Fragment begint op 22’10. Zie ook: Opsporing Verzocht.