Financiëel adviseur stript rijke familie

ABN Amro heeft zich niet gehouden aan de zorgplicht, vindt de familie Van der Sluijs. Miljoenen van die familie zijn door een financiëel adviseur van de rekening afgehaald en verbrast. Dat schrijft De Telegraaf op basis van ‘ingewijden’. Het gaat om het totale familiekapitaal van de familie: een slordige 25 miljoen. Het is is onder meer gebruikt voor een handeltje in lingerie.

Financieel adviseur Frits P. (44) uit Barendrecht was gemachtigd tot het doen van betalingen van maximaal 22.000 euro, maar boekte desondanks gigantische bedragen over naar zijn eigen rekening, zonder dat ABN Amro dat verhinderde. De roof is ontdekt nadat het geld al was verdwenen. Een ingewijde zegt in De Telegraaf dat de adviseur de bankafschriften van de rekening jarenlang naar zijn eigen huis sturen. ‘Ja, dat was een slimme zet van Frits. Zo kon hij natuurlijk ongestoord zijn gang gaan. Nu is het geld op. Verdwenen. Hij heeft het allemaal toegegeven’.

P. gebruikte het geld om eigen bedrijven te steunen, waaronder een Haags handeltje in sexy lingerie. Onlangs gingen drie van de vijf bedrijven failliet. Het huis van P. in Barendrecht staat momenteel te koop.

De familie wil het geld terug. De familie Van der Sluijs heeft aangifte gedaan tegen de adviseur en tegen ABN Amro lopen nu procedurs waarbij de bank aansprakelijk wordt gesteld.