Ex-agent kreeg ‘energie’ van bonnen schrijven (UPDATE)

Woensdagochtend stond in Breda een ex-motoragent voor de rechter die ervan wordt verdacht honderden euro’s aan contant betaalde bekeuringen in eigen zak te hebben gestoken. De man zegt aan post-traumatische stress te lijden en ‘overspannen’ te zijn geweest. Dat schrijven Brabantse media.

Doden

De agent huilde ter zitting en zei: ‘Ik heb zoveel doden gezien’. Ook verklaarde hij tegen de rechter ‘energie’ te hebben gekregen van mensen bekeuren. Concreet gaat het om een verdenking van het bekeuren van vijftien automobilisten zonder te hebben afgedragen. Soms reed hij mee naar de pinautomaat. Hij staat terecht voor verduistering.

De officier van justitie constateerde een systematiek in zijn handelen. Als een persoon 100 reed waar 50 was toegestaan was dan matste de agent de overtreder. Hij maakte er 76 kilometer per uur van. De 251 euro boete handelde hij zelf af. ‘Pin nu en maak geen bezwaar’, was zijn advies.

Veel mis

De man werkte 33 jaar bij politie. Van verduistering was volgens hem geen sprake. ‘Ik wist niet beter’, zei hij. ‘In mijn hoofd is heel veel mis. Daarom ben ik die boetes ‘vergeten’ af te dragen’. Hij tekende ook aan tegenover de rechter dat hij in zijn functioneringsgesprekken altijd hoog scoorde op integriteit. In zijn motor werd een tasje met contant geld gevonden. Hoe dat daar terecht kwam, kon de verdachte niet uitleggen.

De man was in 2012 en 2013 actief in de omgeving van Roosendaal en Zundert.

De strafeis wordt woensdagmiddag bekend.