Ex-directeur EBI opgepakt (UPDATE)

Een voormalige directeur van de Penitentiaire Inrichting Vught, waaronder de EBI valt, de zwaarst bewaakte gevangenis van Nederland, is gearresteerd. Bij hem thuis in Nieuw-Vossemeer is een wietkwekerij met 114 planten aangetroffen. Dat meldt BN/De Stem vandaag.

De man was jaren plaatsvervangend gevangenisdirecteur en bekleedt ook nu nog een hoge functie binnen het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Geschorst

Woordvoerder Jaap Oosterveer van het ministerie van Justitie bevestigt de aanhouding tegenover de Brabantse krant: ‘Hij is geschorst gedurende het onderzoek van het Openbaar Ministerie. Of er nog consequenties volgen, hangt af van de resultaten van dat onderzoek’. Het gaat overigens niet om de voormalige directeur Koehorst, die eind jaren negentig in opspraak raakte, maar om Hank G.

Terroristen

Hank G. was eerder plaatsvervangend directeur geweest de P.I. Vught. In het complex zijn meerdere gevangenissen gevestigd waaronder de EBI, een zwaar beveiligde inrichting waar de zwaarst mogelijke criminelen terechtkomen. Onder andere Willem Holleeder verblijft er nu. Er is ook een terroristenafdeling, waar onder andere Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh zit.

Update

De hennepkwekerij is afgelopen dinsdag gevonden.  Waar de planten zijn gevonden is niet bekend. Zijn vrouw is ook opgepakt, het is niet bekend wat zij ermee te maken heeft. De verdachte is in de gemeente Steenbergen actief binnen de christelijke gemeenschap en is samen met zijn vrouw actief bij een Rotterdamse stichting die hulpverlening biedt aan mensen in nood, zoals daklozen en verslaafden. Zijn dochter zegt in een reactie tegen Omroep Brabant: ‘Wij hebben Jezus met ons en dat is onze rechter.’