Ex-Dutroux gaat zelfstandig wonen

Michelle Martin mag een zelfstandige woonruimte gaan betrekken. De ex van kindermoordenaar Marc Dutroux verblijft nu nog in een nonnenklooster, in Malonne in de buurt van Namen.

Verkocht

De rechtbank heeft toestemming gegeven voor die stap omdat het klooster wordt ontruimd en verkocht omdat er te weinig nonnen zijn overgebleven. De zusters worden nu in Brussel ondergebracht, Martin verhuist eind deze maand naar een eigen woning in Malonne. Ze doet een juridische opleiding aan de hogeschool in Namen en wil gaan werken bij een notaris- of advocatenkantoor.

Slaapmiddel

Martin was ooit lerares. In 1985 en 1986 was ze ervan op de hoogte dat haar latere echtgenoot Marc Dutroux vijf tienermeisjes verkrachtte. Martin kreeg in 1989 van de rechtbank in Charleroi  een gevangenisstraf van 5 jaar, ook voor medeplegen van verkrachting omdat ze een slaapmiddel in de koffie van één van de meisjes had gedaan.

Honden

In 1988 traden Martin en Dutroux in het huwelijk en kregen ze drie kinderen. In 1992 werden de twee vervroegd vrijgelaten. Enkele jaren nadien ontvoerde Dutroux zes meisjes. Martin was ook op de hoogte van deze nieuwe ontvoering. Martin was in 1996 aanwezig in het pand in Charleroi waar Marc Dutroux de meisjes Julie en Melissa had opgesloten. Ze wist dat de meisjes er opgesloten zaten maar deed niets, ook toen Dutroux zelf al was opgepakt. Ze gaf wel eten aan de aanwezige honden. De meisjes stierven. Martin werd op 28 augustus 2012 onder voorwaarden vervroegd vrijgelaten na een veroordeling tot dertig jaar cel.

Zie ook:

Ex van Dutroux komt vrij