Ex-infiltrante met strafblad in fraudezaak

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een voormalig burgerinfiltrant in de onderwereld, Villes F., en haar boekhoudster Sabita R. van het oplichten van de fiscus voor ruim euro 0,5 mln. Dat schrijft Het Financiële Dagblad vandaag. De twee vrouwen probeerden de fiscus voor het dubbele op te lichten, maar liepen voortijdig tegen de lamp. Ze zitten sinds juni in hechtenis. Het duo komt 20 december voor. De zaak telt vier verdachten.

De van oorsprong Arubaanse hoofdverdachte F. kwam volgens De Telegraaf dertig jaar geleden naar Nederland om te studeren, maar werd eigenaar van Haagse bordelen. Als twintiger gebruikte ze nog de voornamen Vilma en Phil. Ze ging namelijk als man én als vrouw door het leven.

Begin jaren negentig was ze voor justitie een beruchte burgerinfiltrant in cocaïnetransporten. Hiermee begon de IRT-affaire, die draaide om gecontroleerde doorlating van drugs en het werken met infiltranten. F. bracht door deze kwestie zelf jaren in de cel door.

Verblijfsvergunningen

Haar voorlaatste wapenfeit betreft fraude met asielzoekers. Via haar Stichting Multi Juridische Services zouden vreemdelingen opgelicht zijn met de belofte van een verblijfsvergunning. De rechtbank legde vier jaar cel op. Ook moest F. miljoenen terugbetalen. Het hof draaide dat in 2007 terug.

Lees verder Het Financiële Dagblad.