Ex-man vermiste vrouw aangehouden

De voormalige echtgenoot van Claudia Oskam, die sinds twee dagen wordt vermist, is vannacht aangehouden en verhoord door de politie in Zuid-West Brabant. Dat heeft de broer van de vermiste vrouw, Mark Oskam, tegenover Crimesite bevestigd. Claudia Oskam werd vrijdag om 16.30 voor het laatst gezien in het gezelschap van haar ex, sindsdien ontbreekt elk spoor.

 

 

 

Door Vincent Verweij

Claudia werd vrijdagmiddag voor het laatst gezien aan de Veldkers in Zevenbergen, bij het huis van haar ex William R. waar ze anderhalf jaar geleden van is gescheiden. Claudia is 37 jaar en moeder van drie kinderen. Haar auto staat daar nog voor de deur bij jaar ex-man, haar mobiele telefoon is onbereikbaar. Claudia zou een afspraak hebben gehad met haar ex om een financiele kwestie te bespreken.

BN'ers

Haar broer Mark sloeg alarm op sociale media en riep de hulp in van bekende Nederlanders om de oproepen op Twitter en Facebook te verspreiden. Ondermeer Frans Bauer en Nick & Simon gaven daar gehoor aan. Het signalement van Claudia wordt inmiddels massaal op sociale media verspreid.

De politie hield zich aanvankelijk afzijdig in de zaak. Een woordvoerder zei gisteren tegen Omroep Brabant: 'Er is geen enkele indicatie dat er iets met haar aan de hand zou zijn. In Nederland hebben meerderjarigen het recht om een tijdje niets van zich te laten horen'.

Verhoor

Maar volgens haar broer is de politie nu eindelijk in actie gekomen en wordt er nu wel aan de zaak gewerkt. Mark Oskam vanochtend tegenover Crimesite: 'William, de ex van Claudia, is vannacht om 3:00u meegenomen voor verhoor naar het politieburo en volgens mij zit hij daar nog altijd. Verder is de politie nu de woning aan het doorzoeken op zoek naar aanwijzingen'.

Volgens een getuige is William R. met een bebloede hand bij een huisarts geweest. Ook kwam het tijdstip waarop Claudia volgens William lopend was vertrokken, niet overeen met wat een overbuurman, die rond die tijd zijn auto stond te wassen, had gezien. Opvallend is verder dat het huis van William R. te koop staat. Mogelijk heeft de financiele kwestie die Claudia en William moesten bespreken te maken met de boedelscheiding rond de verkoop van het huis.

Zoektocht

Mark Oskam organiseert met vrijwiliggers een zoektocht, die vanmiddag om 12.00 van start gaat vanaf het gemeentehuis in Zevenbergen.

Update 12:10u: Inmiddels bevestigt ook de politie dat de ex-man is aangehouden. Er is een Team Grootschalige Opsporing geformeerd dat aan de zaak werkt.