Ex-Miss België verdacht van witwassen

Ex-Miss België en ex-VTM-presentatrice Daisy van Cauwenbergh en haar Nederlandse echtgenoot Huub Fijen worden door justitie in België verdacht van onder andere witwassen, mensenhandel en faillissementsfraude. Ze moeten de komende weken tweemaal voor de rechter verschijnen. 

Het stel heeft in het verleden verschillende bedrijven gehad die failliet zijn gegaan. Justitie in België vermoedt dat bij die faillissementen schuldeisers moedwillig zijn benadeeld en dat sociale premies niet zijn betaald. Het Openbaar Ministerie denkt dat daarbij flinke hoeveelheden geld via nieuwe bedrijven naar privé-rekeningen zijn gesluisd.  Fijen en Van Cauwenbergh waren daar al eerder, in 2008, voor aangehouden, maar nog niet vervolgd.

Mensenhandel

Daar komt bij dat het echtpaar gedurende twee jaar in zijn villa in Wemel (B) verschillende illegale Filipino’s had werken. De Filipino’s pasten op de kinderen, deden de tuin en hielden het huis schoon, maar kregen daarvoor niet betaald. De maximumstraf voor mensenhandel is vijftien jaar, die voor illegale tewerkstelling drie jaar.

VS

Fijen en Van Cauwenbergh zijn al een tijdje van de radar verdwenen. Ze zouden in de VS wonen, zo meldt het persbureau Belga. De advocaat van het stel wilde niet reageren op de berichtgeving.