Ex-motorcrosser schiet ex en vriend neer

In het Belgische Meulebeke heeft een voormalig motorcrosser zondag zijn ex-vriendin en haar nieuwe partner neergeschoten. Dat meldt het Nieuwsblad maandag. Ben Vanluchene zou het niet hebben kunnen verkroppen dat zijn ex-vriendin een nieuwe vriend had. De slachtoffers zijn zwaargewond geraakt maar verkeren niet in levensgevaar. De laatste weken zouden er al meerdere incidenten hebben plaatsgevonden bij het café van de ex-partner tussen haar en Vanluchene.

Buren bevestigen aan het Nieuwsblad dat het al de derde zondag op rij was dat de twee ex-geliefden ruzie hadden. De ex-vriendin van Vanluchene is uitbater van een café in het Belgische Meulebeke. Vanluchene zou daar drie weken geleden al een keer een deur hebben ingetrapt.

Twee weken geleden zou hij haar hebben bedreigd en afgelopen zondag is hij rond zeven uur ’s avonds weer naar het café gegaan. Daar heeft hij meerdere kogels afgevuurd en trof zijn ex-vriendin in de buik. Haar nieuwe vriend werd in zijn arm geraakt, aldus het Nieuwsblad. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeren niet meer in levensgevaar.

Vanluchene is aangehouden door de politie. Het wapen dat mogelijk gebruikt is bij de schietpartij, is gevonden in een maïsveld.