Ex-hoofdofficier vervolgd voor zedendelict

De voormalig plaatsvervangend hoofdofficier van het functioneel parket, Vincent L., wordt vervolgd voor het hebben van seks tegen betaling met een minderjarige jongen. Donderdag maakte het Amsterdamse parket bekend dat elf mannen worden vervolgd voor het hebben van seks met deze jongen.

Rond de 16 jaar

De jongen was tijdens de gebeurtenissen in de leeftijd ‘rond de 16 jaar’ aldus een woordvoerder van het parket. Een aantal mannen wordt verdacht met hem seks te hebben gehad toen hij tussen 12 en 16 jaar was, anderen (ook) toen hij tussen de 16 en 18 jaar was. Die laatste verdenking geldt voor Vincent L.

Separaat

De zaken staan los van elkaar. De verdachten en hun advocaten hebben inmiddels de concept-tenlastelegging van de officier van justitie ontvangen. Zij hebben tot 1 april 2018 de gelegenheid om onderzoekswensen in te dienen bij de rechter-commissaris.

Op het moment dat de verhoren bij de rechter-commissaris zijn afgerond zullen de zaken separaat op zitting worden aangebracht.

De verdachten zijn afkomstig uit Amsterdam en Amstelveen en variëren in leeftijd van 38 tot 61 jaar. De mannen zijn onafhankelijk van elkaar aangehouden tussen februari 2017 en eind juli 2017. Later kwamen ze op vrije voeten. Het opsporingsonderzoek is inmiddels afgerond.

Zie ook:

Plaatsvervangend hoofdofficier is ontslagen

Nog drie aanhoudingen in onderzoek hoofdofficier

Geschorste hoofdofficier op vrije voeten