Ex-tbs’er verdwijnt uit rechtszaal

Ex-tbs’er John van T. (48) is maandagochtend verdwenen uit de rechtbank in Den Bosch. Hij stond terecht omdat hij vorig jaar een broer en zus op leeftijd zou hebben gegijzeld in een boerderij. Hij heeft eerder 20 jaar in een tbs-kliniek doorgebracht voor moord. T. vreesde opnieuw tbs te krijgen voor de gijzeling. 

Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

72 messteken

Op zijn 19-e stak John van T. een man dood met 72 messteken. Het slachtoffer zou de hond van Van T. hebben geslagen. Van T. werd veroordeeld tot gevangenisstraf en tbs. Hij wist een paar keer uit de tbs-kliniek te ontsnappen. Van T. ontsnapte bijvoorbeeld samen met een levensgevaarlijke Duitser uit de Van Mesdagkliniek in Groningen. Ze kregen daarbij hulp van een medewerkster die een verhouding had met de Duitser.

Gewaarschuwd

Vorig jaar werd Van T. opgepakt, omdat hij een oudere broer en zus zou hebben gegijzeld. Hij zat daarvoor niet meer in voorarrest, maar toen het Openbaar Ministerie vanochtend tbs eiste tegen Van T. verdween hij uit de rechtszaal. Het OM wil nu dat de man onmiddellijk wordt gezocht en opgepakt. Ook vindt de officier van justitie dat de gegijzelde broer en zus gewaarschuwd dienen te worden.