Ex van vermoorde man voor derde keer vastgezet

Jouhara A., de ex van de vermoorde zakenman Marcel van Hout is dinsdag aangehouden in Eindhoven samen met haar zoon. België vraagt om overlevering van het tweetal. Het is de derde keer dat ze in de zaak is aangehouden.

Zakenman

Marcel van Hout werd in november 2017 vermoord in zijn villa in het Belgische Neerpelt, net over de grens bij Valkenswaard. Hij had in Son een groot bouwbedrijf. A. trof hem aan in een plas bloed in de keuken. Hij was doodgeschoten. Klusjesman Roger C. en A. werden aangehouden.

Leugendetectortest

Roger C. (48) bleef vastzitten maar ontkende dat hij degene was die de fatale kogels had afgevuurd. Dat zou volgens zijn advocaat Gino Houbrechts ook zijn gebleken uit een leugendetectortest. Volgens Het Belang van Limburg zou C. nu hebben toegegeven dat hij enkele weken voor de moord een relatie had met Jouhara. En zij zou hem hebben gevraagd hebben om op de fatale dag de poort van zijn villa open te laten staan, zodat hij kon worden overvallen.

Bedoeling

Het zou volgens de klusjesman niet de bedoeling zijn geweest dat Van Hout zou worden doodgeschoten. Wie nu verdacht wordt van het schieten is nog niet duidelijk.

Vlak voor zijn dood heeft Marcel van Hout zijn testament laten wijzigen, zodat zijn ex A. alles zou erven. Jouhara erfde onder andere het bouwmaterialenbedrijf Universal in Son en incasseerde in september enkele miljoenen met de verkoop van de zaak.

Zie de eerdere berichten:

‘Verdachte van Eindhovense moord zakenrelatie slachtoffer’

Moordverdachte zet kapitale villa te koop

Ex dode Nederlander op vrije voeten gesteld (UPDATE)

Nederlander gedood in Neerpelt (B) (UPDATE3)