Ex van vermoorde prostituee opgepakt

De Belgische politie heeft vrijdag een man uit Oostburg, Zeeland aangehouden omdat hij zijn ex-vrouw zou hebben vermoord in het Belgische Zeebrugge. Het slachtoffer, Daisy Vergote (43) werd donderdagochtend gevonden op het strand. Ze was gewurgd.

Vergote werd halfnaakt op het strand gevonden door een aantal gemeentemedewerkers. Naast haar lag een gebruikte condoom.

Eerdere moordpoging

De politie had aanvankelijk moeite om het slachtoffer te identificeren. Ze had geen papieren op zak, en kwam niet veel verder dan dat de vrouw uit het prostitutiemilieu kwam. Toen de politie de sleutel van haar appartement vond, niet ver van waar het lichaam van de vrouw was gevonden, bleek dat het om Daisy Vergote gaat.

Na de identificatie kwam de politie snel op het spoor van Mike F. (60). Hij was korte tijd getrouwd met de vrouw en had destijds vastgezeten voor een poging tot moord op Vergote. Hij had haar toen met een mes gestoken. Hij gebruikte naast de poging tot moord veel fysiek geweld tegen haar en heeft meerdere keren gedreigd haar te vermoorden.

Dna-test

De man werd donderdag gearresteerd toen hij met drie vrienden in een auto reed. De vrienden mochten na verhoor weer gaan. F. zegt dat hij niets met de moord te maken heeft. Volgens het parket zijn er echter voldoende aanwijzingen tegen F.

De verdachte zou niet alleen zijn getrouwd met Vergote, maar zou ook haar pooier zijn geweest. Een dna-test moet aantonen of het condoom dat is gevonden is gebruikt door F.