Ex-verdachte Castricum-zaak vast

In de zaak van de moord op de Colombiaan Obrison Cartagena Correa (foto) verdenkt de Antwerpse recherche de Nederlanders Nessim L. en Kadir Ç.. België heeft al eerder om overlevering van L. gevraagd maar toen werd zijn detentie geschorst omdat de rechter te weinig gronden zag om hem vast te houden.

200 kilo cocaïne

Volgens zijn advocaat Sander Janssen is L. onlangs door een arrestatieteam in Nederland aangehouden: 'Hij zit nu vast omdat er en vuurwapen bij hem is aangetroffen.' België zal nu opnieuw om overlevering van L. vragen. In 2010 was L. verdacht van het ontvoeren van een Griekse caféhouder. Hij zou nu ook verdachte zijn van de moord op Obrison Cartagena. Beiden zaken hebben te maken met een partij van 200 kilo cocaïne die in 2010 in Antwerpen verdween.

Vrijwillig

Volgens advocaat Janssen heeft Kadir Ç. zich vrijwillig gemeld bij de Antwerpse autoriteiten, maar is hij daarna op vrije voeten gesteld. Er zijn in de zaak van de moord op Obrison Cartagena totaal zes mensen verdacht.

Vrijspraak

Kadir Ç. en Nessim L. waren allebei door de rechtbank veroordeeld in de zaak van de poging tot moord in Castricum aan Zee in 2010, waar een Amsterdammer werd beschoten en daarna achtergelaten in een brandende auto. Dit jaar sprak het gerechtshof hen hiervoor vrij

Zie ook:

Slachtoffer (even) verdachte Castricum (UPDATE)