Ex-verdachte moord Düzgün aangehouden

Eén van de mannen die verdachte is geweest van opdracht geven voor de moord op kickbokser Volkan Düzgün is gisteren aangehouden door de politie. Het gaat om Tony van G. (44) die ervan wordt verdacht de 31-jarige (oudere) zus van Düzgün te hebben bedreigd met een vuurwapen.

Smalle straat

Van G. heeft zich woensdagavond rond 20.00 op het politiebureau gemeld op verzoek van de politie. Daarvoor had de zus van Düzgün aangifte gedaan van bedreiging. Dat heeft de politie aan Crimesite bevestigd. Op woensdagmiddag rond 15.45 zegt zij te zijn klemgereden in een smalle straat in Schijndel door een grijze Range Rover. Bronnen hebben Crimesite verteld dat de vrouw daarop met grote snelheid achteruit reed. Vervolgens reed de Range Rover met daarin twee mannen haar opnieuw klem.

Portier

Van G. zou het portier van haar auto hebben geopend en haar hebben bedreigd met een vuurwapen. Van G. was samen met Yalgin M. ervan verdacht de opdracht te hebben gegeven voor de moord op Düzgün. Het bewijs daarvan kwam niet rond. De vermoedelijke schutter in de zaak is langs wel veroordeeld. Uiteindelijk zijn de twee wel veroordeeld voor drugsdelicten. Van G. is een bekende van de familie. Düzgün’s zus zou verklaringen hebben afgelegd in de moordzaak. De politie zegt nu onderzoek te doen naar de bedreiging en de achtergrond van het conflict dat er kennelijk tussen de twee speelt.

Eerdere berichten over de zaak.