Ex-vriend vast voor dood 17-jarig meisje

De man die zondagavond gearresteerd is na de vondst van het dode lichaam van een 17-jarig meisje in Eindhoven, is de 22-jarige ex-vriend van het Geldropse meisje. De man uit Heeze had zichzelf gemeld bij het politiebureau in Eindhoven en is daar direct als verdachte aangehouden.

Bewakingsbeelden

Omroep Brabant meldt via een betrouwbare bron te hebben vernomen dat het tweetal te zien is op bewakingsbeelden van het bedrijf waarbij het lichaam zondag werd gevonden. Er zou te zien zijn hoe de twee in de nacht van zaterdag op zondag aan het vrijen zijn. Na een halfuur vertrekt de 22-jarige ex in zijn eentje.

In een reactie wil de politie vanwege het lopende onderzoek niet ingaan of het verhaal van de camerabeelden klopt. Wel zegt een woordvoerder dat alle camerabeelden opgevraagd worden als er een groot misdrijf heeft plaatsgevonden in het centrum van Eindhoven.

Naaktfoto

Verschillende kranten melden dinsdag dat de relatie tussen de twee sinds kort uit was. De man uit Heeze zou na het uitgaan van de relatie een naaktfoto van het meisje op internet hebben gezet. Hierover zouden ze flinke ruzie hebben.

In De Telegraaf zegt een schoolgenoot: ‘Toen ze de relatie beëindigde, zette haar vriend een enorm gênante naaktfoto van haar op internet die hele school rondging. Ze werd erom uitgelachen, iedereen kende haar vanaf dat moment van die foto, terwijl het eigenlijk een heel lieve meid was. Ze deed aangifte van het publiek maken van die foto. Die ex-vriend zat daar korte tijd voor in de cel en kwam onlangs vrij.’ De politie wil de bewering van de schoolgenoot bevestigen noch ontkennen.

De 22-jarige man uit Heeze wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit vast voor verder onderzoek.