Explosie bij coffeeshop in A’dam-Oost

Zaterdagnacht rond 04.40 heeft voor coffeeshop Smoke Palace aan de Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost een explosie plaatsgevonden. Bij de ontploffing liep de buitenkant van het pand schade op. De politie is een onderzoek gestart.

Straat afgezet

Niemand raakte gewond bij de explosie. Bij een woning aan de overkant zijn meerdere ramen gesneuveld. Een buurtbewoner spreekt van een lichtflits en een harde klap. De explosie was tot diep in Amsterdam-Oost te horen. De politie gaat ervan uit dat de ontploffing is veroorzaakt door een nader te onderzoeken explosief. Op een filmpje van AT5 is de schade aan het pand duidelijk te zien.

Een deel van de Linnaeusstraat werd enige tijd afgesloten voor onderzoek. In verband met de afzetting reed tram 19 een aangepaste route.

Verdachte

De politie is op zoek naar een verdachte scooter- of brommerrijder. Het gaat om een man in donkere kleding en gezichtsbedekking, die zich enige tijd in de buurt van de coffeeshop ophield. Kort na de ontploffing is hij weggerend in de richting van het Oosterpark. Daar is hij op een scooter of brommer gestapt en in de richting van de Mauritskade gereden.