Explosie bij voordeur woning Capelle aan den IJssel

Bij een woning aan de Ericastraat in Capelle aan den IJssel heeft zondagnacht rond 01.30 een explosie plaatsgevonden. Deze veroorzaakte veel schade aan de voordeur. Niemand raakte gewond. Er is nog niemand aangehouden.

(Beeld: Media-TV)

De politie meldt dat getuigen na de explosie twee mannen weg zagen rennen. Zij stapten in een auto die op de kruising van de Kralingseweg en Bermweg stond.

Fles benzine

Het explosief was volgens ooggetuigen gemaakt van een fles benzine met daaraan mogelijk vuurwerk verbonden. Door de explosie liep de voordeur veel schade op. De stoep voor de deur ligt bezaaid met glas. De forensische opsporing en het team explosieve verkenning hebben ter plaatse onderzoek verricht.

Drugshandel

De regio Rijnmond gaat dit jaar gebukt onder een golf van aanslagen op woningen en panden met explosieven en vuurwapens. Ze zijn doorgaans terug te brengen tot conflicten tussen drugscriminelen. Deskundigen zeggen dat dit verband houdt met het toegenomen aantal inbeslagnames van cocaïne in de Rotterdamse haven. Ook de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb gaf dit onlangs aan.

Regelmatig zijn ook woningen van familieleden van drugscriminelen het doelwit van aanslagen. Onlangs werd in enkele Rotterdamse wijken de beveiliging en het toezicht opgeschroefd om nieuwe explosies te voorkomen.