Explosie Breda mogelijk een ongeluk

Mogelijk was de ontploffing woensdagavond in Breda het gevolg van een ongeluk met een explosief dat instabiel was. De 63-jarige Chris van Esch uit Breda raakte zwaargewond na een avondje kaarten bij zijn vriend Dingeman ‘Deen’ de G. (69). Die laatste is verdachte in de zaak.

Formele verdenking

In het huis van de kaartvriend zijn door de politie explosieven gevonden. Dat is de reden dat hij is aangehouden, formeel is er ook nog de verdenking van doodslag zegt de advocaat van De G. tegen BN/De Stem. Een connectie met georganiseerde misdaad geloven de mensen in de buurt niet in, aldus de krant.

Pistool

Vraag is dan nog wel hoe dergelijk zwaar materieel in handen van De G. en/of het slachtoffer is geraakt. De G. is een voormalige koppelbaas en Van Esch stond in 2000 terecht, omdat hij zijn buurman in zijn been had gestoken. Van Esch heeft een justitiële documentatie met meerdere geweldsdelicten. Ook is hij wel eens betrapt met een pistool.

De Explosieven Opruimingsdienst wilde de explosieven eerst niet vervoeren, waardoor een huizenblok moest worden ontruimd. Later is het elders tot ontploffing gebracht. Waar het om gaat is nog niet bekend.