‘Explosie in Rotterdam veroorzaakt door cocaïnewasserij’

‘Explosie in Rotterdam veroorzaakt door cocaïnewasserij’

De explosie in Rotterdam waarbij twee weken geleden drie mensen om het leven kwamen, is wellicht veroorzaakt doordat er een cocaïnewasserij was gevestigd in de garagebox waar de ontploffing plaatsvond. De politie kan alleen zeggen dat er spullen zijn gevonden die met drugs te maken hebben.

Proces

Dat schrijft De Telegraaf woensdag, op basis van bronnen waarmee ze heeft gesproken. Zij zeggen ook dat de dodelijke slachtoffers Ilias (22) en Mustapha (33) mogelijk bezig waren met het chemische proces om cocaïne uit onbekend gebleven producten te wassen. Daarbij werden licht ontvlambare oplosmiddelen gebruikt.

Bij de explosie kwamen drie mannen om het leven, onder wie de 43-jarige Kamran Khan, die niets met de illegale praktijken te maken zou hebben gehad.

Op weg

Het uitwassen van de drugs zou hebben plaatsgevonden in het pand dat door de 34-jarige Rotterdammer Jalal O. werd gehuurd. Veertig minuten voordat het misging, deed O. zelf de deur van zijn zaak dicht en was hij naar eigen zeggen op weg naar België.

Attributen

De Rotterdamse politie wil niet bevestigen dat het om een cocaïnewasserij gaat, meldt ze de krant. ‘Wij doen op dit moment uitgebreid onderzoek. Wij zijn tijdens het veiligstellen van sporen gestuit op verschillende attributen die te maken hebben met het vervaardigen van verdovende middelen. Op basis van deze informatie hebben we een 34-jarige Rotterdammer aangehouden. Wij onderzoeken nog of de aangetroffen spullen de oorzaak kunnen zijn van de explosie’, aldus een woordvoerster.