Explosief bij woonhuis in Diemen

In de Hofstedenweg in Diemen-Noord is in de nacht van donderdag op vrijdag een explosief ontploft bij de voordeur van Freek H. H. staat als makelaar in kwade reuk. Op internet, maar ook in het TROS-consumentenprogramma Radar is geklaagd over malversaties van H.. De schade aan het huis lijkt mee te vallen maar de ontploffing ging wel gepaard met een enorme knal. Mogelijk gaat het om een waarschuwing, mogelijk is er iets misgegaan met het explosief. Het is niet duidelijk wat voor explosief is gebruikt. ‘Vooral mijn twee kinderen zijn erg geschrokken’, zei H., met de deur op een kier, tegen AT5. 

Freek H. noemt zich makelaar en opereert vooral in de regio Amsterdam. TROS Opgelicht schrijft over hem:

‘Hij adverteert op internet, in het bijzonder op Marktplaats, onder meer met gemeubileerde huizen. Hij werkt onder naam van verschillende bedrijven, maar de meeste bedrijfjes zijn niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. H. dupeert zijn klanten bijvoorbeeld door een borg en een huurvoorschot te innen en daarna de sleutel van de woning niet af te geven. Of hij huurt een pandje voor zijn eigen bedrijf en betaalt nooit huur. Deze truc kan hij natuurlijk met meerdere mensen uithalen. Daarnaast huurt hij bedrijven in om een woning helemaal op te knappen, maar ook nu betaalt hij niet. Zo dupeerde hij schilders en leveranciers van sanitair.’

Freek H. is een neef van Cees ‘Puk’ H. die in de jaren negentig kapitein was op schepen die hasj vanuit Pakistan naar Europa voeren. Cees H. probeerde in 1994 vergeefs met semtex uit de Bijlmerbajes te ontsnappen. 

 

Kijk naar AT5: