Explosief in woonwijk Maarssen (UPDATE)

Op een parkeerplaats aan het Kamelenspoor in Maarssen is maandagochtend omstreeks 08.00 een explosief gevonden, mogelijk gaat het om een handgranaat. Inmiddels is bekend dat het om een nep-explosief gaat.

Het gevonden voorwerp bleek een grinder te zijn, een apparaatje waarmee wiet gemalen kan worden. De grinder op de parkeerplaats had de vorm van een handgranaat. Een woordvoerder van de politie tegenover RTV Utrecht: ‘Wij waren niet op de hoogte dat die ook al in deze uitvoering werd verkocht.’

Het is de laatste tijd schering en inslag met handgranaten die worden gevonden. In Amsterdam en Utrecht bijvoorbeeld werden zaterdagnacht handgranaten gevonden. In Amsterdam was het voor de tweede keer binnen 24 uur raak bij coffeeshop New Times in de Spuistraat. De coffeeshop is inmiddels voor tenminste een week gesloten.

Garagebedrijf Utrecht

Ook in een bedrijfspand op industrieterrein Nieuw Overvecht in Utrecht is zaterdagnacht een handgranaat gevonden. Het zou gaan om een garagebedrijf waarbij op 17 mei 2018 met een automatisch wapen kogels op het pand werden afgevuurd.