Explosief ontploft in Noordwijkse straat

De politie heeft bevestigd dat er woensdagnacht in Noordwijk een explosief is ontploft bij een woning. Er is onderzoek gedaan en er zijn resten van een explosief gevonden. Een niet ontploft explosief is elders in Noordwijk aangetroffen en verwijderd.

Omstreeks 02.40 kwamen meldingen binnen over knallen bij een woning aan de Binnenweg. Ter plaatse waren meerdere ruiten van woningen beschadigd. Niemand raakte gewond.

Kort daarna kwam een melding over een niet ontploft explosief bij discotheek HOME op De Grent. Agenten alarmeerden het Team Explosieven Verkenning (TEV) voor nader onderzoek waarna ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd opgeroepen. De omgeving werd ruim afgezet en de EOD heeft het explosief veiliggesteld en ontmanteld. Omstreeks 06.15 werd de afzetting weer opgeheven.

Buurtbewoners zeiden tegen RTV West dat het explosief zou zijn bedoeld voor de eigenaar van HOME die twee deuren verderop in de straat woont. Over de reden kunnen ze niets zeggen. In de zomer ontplofte ook een explosief in de Binnenweg in Noordwijk. Afgelopen zomer werd discotheek HOME op last van de burgemeester een paar weken gesloten.