Explosies bij sportschool en café in Breda

In Breda zijn de afgelopen nacht twee explosies geweest, één bij een sportschool, en één bij een café. Mogelijk gaat het om ontploffingen van handgranaten. De explosies waren kort na elkaar, aldus de politie. De politie onderzoekt het mogelijke verband tussen de twee aanslagen.

Zes auto’s

Om 03.05 kwam de eerste melding binnen. Buurtbewoners van de Belcrumweg hadden een harde knal gehoord. Toen agenten aankwamen zagen ze dat er bij een horecagelegenheid een explosief was afgegaan. De omgeving direct afgezet en specialisten werden opgeroepen. De mogelijke handgranaat was voor de deur ontploft. Door de klap waren een rolluik en enkele ruiten van het pand vernield. Voor het pand stonden zes auto’s die schade hadden opgelopen.

Sportschool

Toen de politie net met het onderzoek begonnen was kwam er om 03.20 een tweede melding binnen, vanaf de Takkebijsters. Ook hier meldde een getuige dat hij een harde knal had gehoord.

Tegen een pand waar een sportschool is gevestigd bleek een explosief te zijn afgegaan. Ook hier gaat het waarschijnlijk om een handgranaat. Enkele ruiten van het pand waren door de klap vernield.