Explosies bij woning Zwolse politieagent

In Zwolle zijn in de nacht naar dinsdag explosies geweest bij de woning van de ouders van de eigenaar van de Zwolse bar Bruut waar vorig jaar een handgranaat aan de deur werd gehangen.

‘Bangmakerij’

Volgens De Stentor gaat het om de woning van de vader van eigenaar Bob Kooistra die rechercheur is bij de politie. Bob Kooistra zou zelf ook regelmatig in het huis verblijven.

Tegen RTV Oost spreekt Kooistra over ‘bangmakerij’ en legt hij een verband met de handgranaat die vorig jaar bij zijn cafe werd neergelegd.

Verdachte handgranaat Bruut

Buren

Aan de Hanselaarmate in Zwolle-Zuid rapporteerden buurtbewoners vannacht rond 04.30 twee explosies waarbij in elk geval één auto beschadigd raakte. De politie vermoedt dat er handgranaten zijn gebruikt. De tweede explosie was vermoedelijk in de achtertuin van de buren, waar de ruiten aan de achterkant zwaar beschadigd zijn. Mogelijk rolde het explosief door naar de buren.

Een woordvoerder van de politie heeft gezegd dat ten tijde van de explosie zowel de politieman als zijn zoon in de woning aanwezig was. Ook het beveiligingsbedrijf van Bob Kooistra staat geregistreerd op het adres.