Explosies bij woningen in Almere houden aan

Explosies bij woningen in Almere houden aan

Bij een explosie aan de Beneluxlaan in Almere Poort is zaterdagnacht rond 00.50 een woning beschadigd geraakt. Door de explosie liep de voorgevel van het pand schade op. Niemand raakte gewond.

Kleine brand

Omroep Flevoland schrijft dat het gezin dat er woont thuis was toen de ontploffing plaatsvond. Enkele woningen naast het getroffen huis zijn korte tijd ontruimd geweest vanwege een kleine brand en rookontwikkeling. Ook het naastgelegen pand raakte beschadigd, omdat de brandweer vanwege die rook de deur moest openbreken.

Spoedoverleg

In Almere vinden al acht maanden lang explosies plaats bij woningen. Meerdere woningen zijn op last van de burgemeester tijdelijk gesloten. De gemeente Almere, politie en het Openbaar Ministerie hebben eind december spoedoverleg gehad naar aanleiding van het toenemende aantal explosies in de stad.

Arrestaties

Vorige maand werden drie verdachten aangehouden in een onderzoek naar explosies bij woningen in Almere. Het ging om een 33-jarige man uit Rotterdam en twee jongens van 16 uit Almere en Amsterdam.