Explosies bij woningen in Amsterdam-Zuidoost en Geffen

Explosies bij woningen in Amsterdam-Zuidoost en Geffen

Bij een flatwoning aan de Gooioord in Amsterdam-Zuidoost is zondagavond een explosie geweest. Ook bij een woning aan de Pater van den Elsenstraat in het Brabantse Geffen vond gisteravond een explosie plaats. In beide gevallen ontstond er korte tijd brand, niemand raakte gewond.

Bijlmer

Rond 22.50 ging er een explosief af bij een flatwoning op de eerste etage aan de Gooioord (foto) in de Bijlmer. Naast de politie werd ook de brandweer opgeroepen omdat er sprake zou zijn van een brand. Door de explosie zijn de ramen gesprongen en raakte de voordeur ontzet. Ook was er korte tijd brand voor de deur. Er raakte niemand gewond.

De omgeving werd afgezet en medewerkers van de Forensische Opsporing hebben sporenonderzoek verricht. Er is nog niemand aangehouden.

Tv

Ook bij een woning aan de Pater van den Elsenstraat in Geffen (gemeente Oss) vond zondagavond rond middernacht een explosie plaats. Volgens Omroep Brabant zaten de bewoners tv te kijken toen ze een harde knal hoorden bij de voordeur. Na de explosie ontstond brand, die snel geblust kon worden.

Bij de explosie liep de voordeur forse schade op. Niemand raakte gewond. De plaats delict werd afgezet voor onderzoek. Getuigen gaven aan dat zij na de knal een persoon weg zagen lopen richting de Simon van den Berghstraat.

Over een motief voor beide explosies is nog niets bekend.