Explosies in Vleuten en Utrecht

Explosies in Vleuten en Utrecht

Bij een woning in Vleuten en bij een flat in Utrecht hebben dinsdagnacht kort na elkaar explosies plaatsgevonden. Daardoor ontstond forse schade, niemand raakte gewond.

Vleuten

Dinsdagnacht rond 03.00 uur werden er op de Prins Hendrikweg in Vleuten twee harde knallen gehoord en ontstond er brand aan de buitenkant van een woning. Vermoedelijk is de brand veroorzaakt door een explosief. Het lukte de bewoners om zelf de brand te blussen. Zowel een ruit als tuinmeubilair zijn vernield.

De politie is een buurtonderzoek gestart en Forensische Opsporing kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Er is nog niemand aangehouden.

Kanaleneiland

Iets daarvoor, rond 02.53, raakte op de Nansenlaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland de toegangsdeur van een flatgebouw zwaar beschadigd als gevolg van een explosief. Door de knal sprongen ook de ramen van het portiek eruit. Vermoedelijk is de explosie veroorzaakt door zwaar vuurwerk.

De politie heeft direct in de omgeving gezocht naar mogelijke verdachten en is een buurtonderzoek gestart. De Forensische Opsporing kwam naar de plaats delict voor sporenonderzoek.

De recherche is op zoek naar getuigen en informatie over de twee explosies.