Explosieven ontploft bij woningen in Best en Eindhoven

Bij woningen in Best en Eindhoven zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag explosieven ontploft. Er vielen geen gewonden. Of er verband is tussen beide zaken wordt door de recherche nog onderzocht.

Explosief

Bij een flat aan de Kijkduinstraat in Best was rond 03.00 een enorme knal te horen. Op de eerste verdieping van de flat bleek een balkon zwaar te zijn beschadigd. De ruiten van de woning waren allemaal gesneuveld en brokstukken van het balkon lagen tot meters van de flat. Het lijkt erop dat er een zwaar explosief op het balkon werd gegooid. De bewoners die in het appartement lagen te slapen, raakten niet gewond.

Tweede explosie

Een paar uur later was het raak in Eindhoven. Bij een woning aan de Keldermansstraat werd rond 06.00 een explosief naar binnen gegooid bij de voordeur. Een zware ontploffing was ook hier in de omgeving goed te horen. In de woning was de ravage groot, maar ook hier raakten de aanwezige bewoners niet gewond. Specialisten van de technische recherche hebben in beide woningen onderzoek verricht en sporen veiliggesteld.

De politie zet dat op dit moment ‘volstrekt onduidelijk’ is wie er achter deze actie zit. De recherche gaat met de bewoners in gesprek en onderzoekt of er bijvoorbeeld conflicten spelen die hiermee te maken kunnen hebben.