Explosieven-verzamelaar bleef ongemoeid

De vrouw die in haar huis wapens en munitie verzamelde was daar al jaren mee bezig zonder dat er iets aan werd gedaan. In De Telegraaf uiten omwonenden hierover hun ongenoegen. Ze vinden het onbegrijpelijk dat er voor de gemeente geen aanleiding was om op grond van openbare orde en veiligheid eerder in te grijpen. Bewoonster Johanna K. sprak openlijk over haar wapen- en munitieverzameling. 'Op haar fornuis stoomde ze springstof uit granaten om ze onschadelijk te maken', zegt een van hen.

Geruchten

'De hele buurt wist wat ze in haar huis bewaarde.' De vrouw zocht openlijk op internet naar wapens. Ze sprak op internetfora over revolvers en granaten die ze in bezit zou hebben. Een woordvoerder van de gemeente: 'Het ging slechts om geruchten.'
 

Verrassing

 
Twee keer eerder werden, net als nu bij toeval, in de jaren tachtig en negentig wapens en explosieven bij de vrouw thuis ontdekt. Donderdag zijn bij een bouwinspectie explosieven en twee geweergranaten ontdekt. Aan bekenden vertelde de vrouw dat ze dat 'als verrassing' voor de inspecteurs had verstopt.
 

Geen vlieg

 
Er waren ook buren die zich geen zorgen maakten. 'Die troep ligt er al dertig jaar. Vanwaar ineens de commotie? Johanna doet geen vlieg kwaad. Er werd wel eens geklaagd door omwonenden over de bende in haar huis. Ik had het idee dat ze de laatst tijd wat rustiger aandeed met explosieven', zegt een buurman. 
 
Maandag doorzoekt de politie voor de vijfde dag op rij het huis.