Extra onderzoek in moordzaak Lawalata

De afdruk op de karaf waarmee Nikki Lawalata (27) mogelijk werd doodgeslagen, moet worden vergeleken met de handpalm van verdachte Sylvana W. Dat heeft de rechtbank in Lelystad besloten. Daarnaast moeten andere open eindjes van de rechtbank worden onderzocht.

Op de karaf die moet worden onderzocht, is naast de nu nog onbekende handafdruk al wel een vingerafdruk van W. gevonden. De rechter heeft daarnaast besloten dat er getuigen worden gehoord. Twee experts op het gebied van dode lichamen in de buitenlucht moeten verklaren waarom zij verschillende tijdstippen hebben genoemd voor het moment waarop het lichaam van Lawalata buiten werd achtergelaten.

Jaloerse ex

Lawalata werd in september 2013 gevonden langs een weg tussen Lelystad en Almere. Ze was destijds enkele dagen vermist nadat ze haar vriend, Hani K., in Almere had bezocht. De verdachte in de zaak, Sylvana W., was een ex van K.

In eerste instantie was K. ook verdachte van de moord, maar zijn zaak is in april geseponeerd. De beschuldiging tegen W. werd van moord tot doodslag teruggebracht.

Bewijs tegen W.

K. zegt dat hij niets met de dood van Lawalata te maken heeft, maar W. zegt dat zij hem met het lichaam van Lawalata heeft gevonden. Daarna zou zij hem hebben geholpen met het verbergen van het lichaam. K. lijkt echter een goed alibi te hebben.

Tegen Sylvana W. is wel veel belastend materiaal verzameld. Crimesite kreeg inzage in het politiedossier, waaruit blijkt dat haar bloedsporen in de woning zijn gevonden waar Nikki is vermoord. Ook haar DNA werd aangetroffen op Nikki’s lichaam. De politie beschikt verder over camerabeelden waarop ze de auto van Nikki verplaatst en met een koffer aan het slepen is.

Alle berichten over de zaak