‘Extreem gevaarlijke’ Duitser ontsnapt

Vlak over de grens bij Nijmegen, is een door de politie als 'extreem gevaarlijk' beschouwde verdachte van moord ontsnapt uit de rechtbank. De 61-jarige Josef T. moest terechtstaan in Kleef. Hij simuleerde een diarree-aanval en wist zich vervolgens door een raampje van het toilet naar buiten te werken. T. zou in december vorig jaar in Keulen iemand hebben doodgeslagen. 

Josef T. moest in Kleef terechtstaan voor een belastingzaak, over koffie, waarbij hij op grote schaal accijnzen heeft ontdoken. Hij was juist veroordeeld tot drie jaar cel. Voor de Keulse rechtbank loopt nu nog de rechtszaak wegens de doodslag van een winkelier. Volgens Duitse media heeft hij de winkelier op brute wijze met een zware tang doodgeslagen.

Omdat Kleef aan twee zijden vlakbij de Nederlandse grens ligt is ook de Nederlandse politie ingeschakeld bij de zoektocht. Er is een signalement doorgegeven aan alle eenheden, maar er wordt niet actief gezocht, zei een woordvoerder van het korps Oost-Nederland tegen RTL Nieuws.

De Duitse politie is sinds het begin van donderdagavond met man en macht op zoek. Er zijn verschillende helikopters ingezet.