Facebookmoord: weer maximale straf

De 17-jarige Polly W. En Wesley C. (19) zijn dinsdag in hoger beroep om de zogenoemde Facebookmoord in Arnhem weer veroordeeld tot de maximale straf. Ze kregen beide twee jaar jeugddetentie en plaatsing in een jeugdinrichting. De twee worden verdacht van het uitlokken van de moord op de 15-jarige Winsie Hau uit Arnhem.

Eerder kregen de twee dezelfde straf opgelegd door de rechtbank in Arnhem. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van vijf jaar en tbs, maar het hof veroordeelt de verdachten volgens het jeugdstrafrecht.

Het slachtoffer, de 15-jarige Winsie Hau, werd in januari 2012 in haar ouderlijk huis doodgestoken door de toen 14-jarige Jinhua K., die door de rechtbank in Arnhem werd veroordeeld tot één jaar cel en jeugd tbs. K. zei in opdracht van Polly en Wesley te hebben gehandeld en K. ging niet in hoger beroep.

Winsie kreeg via Facebook ruzie met haar vriendin Polly die vervolgens erover sprak bij haar vriend Wesley. Via via zou toen Jinhua K. zijn ingeschakeld om Winsie te vermoorden. Bij de aanval in het huis van Winsie raakte haar vader ook gewond toen hij zijn dochter wilde helpen.