Familie doet aangifte moord tegen topcrimineel

De twee kinderen van de in 2002 geliquideerde Groningse onderwijzer Gerard Meesters (52) hebben bij het Openbaar Ministerie in Groningen aangifte gedaan wegens moord tegen de Britse topcrimineel Robert Dawes (46).

Zus

Meesters werd in de deuropening van zijn huis doodgeschoten, nadat hij enige tijd ervoor bij zijn huis bedreigd was, onder meer door de Amsterdamse crimineel Gwennete Martha (die in 2014 is geliquideerd) en Etou’s B.. De organisatie van Dawes zou door de zus van Meesters zijn beroofd van een grote partij drugs. Robert Dawes zou de opdrachtgever voor de aanslag zijn geweest. De zus verkeerde in het criminele milieu. Gerard Meesters moest haar verblijfplaats geven maar hij wist niet waar zij was. Hij had al lang geen contact meer met haar.

Daniel S.

Annemarie (34) en Koen (36) Meesters hebben in de gevangenis de schutter opgezocht. Deze Daniel S. zit sinds 2005 een levenslange straf uit. Volgens De Telegraaf heeft S. hen wel verteld over de criminele organisatie van Dawes maar uit zorg voor de veiligheid van zijn familie niet wie de opdrachtgever was.

De Britse “D-family” is een internationaal opererend netwerk dat handelt in drugs. Robert Dawes zit momenteel in Frankrijk een straf uit voor een groot cocaïnetransport. Hij werd in 2015 opgepakt in Spanje.

Gevaar

Het Openbaar Ministerie had stevige aanwijzingen tegen Dawes maar besloot hem niet te vervolgen, ook niet toen hij werd aangehouden. Op dat moment was Dawes nog op vrije voeten. De kinderen vermoeden dat het Openbaar Ministerie van mening was dat de Britten hem maar moeten vervolgen. Groot-Brittannië zou weer naar Spanje kijken, omdat hij van daaruit opereerde en ook veel verbleef.

De twee kinderen zeggen zicht te realiseren dat aangifte gevaarlijk zou kunnen zijn. ‘Dit is voor ons geen reden om alles maar te laten gebeuren’, zeggen ze in De Telegraaf.

Over de verblijfplaats van de zus van Gerard Meesters is nooit meer iets in de publiciteit gekomen.