Familie ex-PG deed zaken met Openbaar Ministerie

Toen de in opspraak geraakte Marc van Nimwegen als procureur-generaal verantwoordelijk was voor personeelszaken deed het het Openbaar Ministerie zaken met een bedrijf van zijn zwager en zus dat software voor personeelswerving leverde. Aldus NRC-Handelsblad.

Contract

Het gaat om het Rotterdamse bedrijf Hireserve. Van Nimwegen was procureur-generaal tussen 2008 en 2014. In 2009 sloot het Openbaar Ministerie een contract met Hireserve. In de NRC ontkent Van Nimwegen dat er sprake is van belangenverstrengeling. Hij zegt dat hij geen enkele bemoeienis heeft gehad met selectie of contractering van Hireserve, juist vanwege de familiebanden.

Aanbesteding

De krant zegt bronnen te hebben ‘in de top van het OM’ die juist berweren dat Van Nimwegen zich heel nadrukkelijk wel bemoeide met de selectie van dit bedrijf.

In 2013 is het contract van het OM met Hireserve verlengd. Dat gebeurde in strijd met de regels zonder aanbesteding, binnen de controleafdeling van het OM was sprake van ‘een procedurele onrechtmatigheid’. In 2018 heeft het OM na een nieuwe aanbesteding een ander bedrijf in de arm genomen.

NRC zegt dat bronnen binnen het OM zeggen dat het contract ruim 200.000 euro besloeg.

Eerdere berichten over de affaire rond Van Nimwegen:

‘Schaamte binnen OM over affaire Van Nimwegen’

Hoofdofficier Rotterdam weg voor onbepaalde tijd

‘Verliefde hoofdofficieren samen naar Thailand’

‘Verziekte sfeer in top OM door liefdesrelatie’